Chifteluţe cu legume în aluat

de diaconta in Aperitive / Garnituri, 1 Ian 2013 | 5139 vizualizari

 

Tare mult îmi plac „trăistuţele” astea,mai ales dacă e o masă de sărbătoare.Am încercat două variante,biluţele din aluat în care am pus carnea cruda şi trăistuţele în care am pus chifteluţele prăjite.Am preferat a doua variantă deoarece noua ne place carnea mai „făcută”.Pentru că am folosit un aluat mai delicat,nu am putut să le las prea mult în cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr Mascarpone sau crema Philadelphia
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura otet
  • 4 linguri smântâna
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare,piper
  • Pentru chiftele:
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 2 catei de usturoi
  • O lingura pesmet
  • Sare,piper,boia
  • Verdeata
  • Pentru umplutura de legume:
  • Ciuperci
  • Amestec mexican de legume
  • Verdeata
  • Sare,piper
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe cu legume în aluat:

Am pregatit mai întâi aluatul.

Am amestecat crema mascarpone cu galbenusurile,smântâna,otetul.

Am pus apoi faina amestecata cu sare,piper si praful de copt.

Am framântat un aluat omogen,am acoperit cu folie si am lasat la frigider cam o ora.

Am pregatit compozitia de chiftele,amestecând toate ingredientele.

O parte din compozitie am folosit-o cruda,iar din cealalta am prajit chiftelute.

Ciupercile le-am calit cu putin ulei,am adaugat legumele si verdeata.

Am scos aluatul de la frigider,am facut mai întâi niste bilute,pe care le-am întins si am pus umplutura de chiftele.Le-am împachetat sub forma de bilute si le-am pus la cuptor pâna s-au rumenit,aproximativ 30 de minute.

Din restul aluatului,am întins o foaie foarte subtire si am taiat cercuri cu ajutorul unui bol cu diametrul de 18 cm.

Am pus legume si cate o chifteluta,am adunat ca o bocceluta si am legat cu brida de silicon.

Le-am pus la cuptor cam 35 de minute.

De preferat se servesc reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe cu legume în aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftele prăjite în vasul Zepter!